Hollolasta lähtöisin oleva indiebändi Virgo Fuss julkaisee 14.9. ensimmäisen albuminsa ”Contours”. Lupaava indierockin tulokas ei kuitenkaan ole aivan noviisi, sillä bändin taival alkoi jo vuonna 2011, kun pitkään metallia yhdessä soittaneet kaverukset päättivät siirtyä kevyemmän musiikin pariin.

”Aloitimme soittaminen aktiivisesti jo ylä-asteikäisinä (v. 2005). Musiikkimaku oli hyvin metallipohjalle perustuvaa, mutta melodisuus oli aina läsnä. Aikojen saatossa raskas musiikki itsessään ei ollut enää tarpeeksi meille, joten luonnollisesti otimme koppia myös muihin genreihin. Musiikkimakumme laajeni. Projektimme tiivistyi kuusihenkisestä metalliyhtyeestä meihin kolmeen.

Nyt olemme löytäneet tiemme!”

Virgo Fuss luonnehtii itseään melodista alternative rockia soittavaksi bändiksi, jonka musiikkiin sekoittuu myös progressiivisempaa lähestymistapaa.

”Me ei olla koskaan tunnettu rajoja/rajoitteita musiikissamme. Alkutuotannosta tähän päivään saakka tietty viattomuus ja kokeellisuus on pysynyt vahvana. Teemme omaa juttua ja se tuntuu hyvältä.”

Minkälaisia odotuksia teillä on uudelta levyltä?

”Perhosia vatsassa. Jännittää. Kyseessä on meidän elämämme tärkein ja suurin asia, joka tehtiin täysin omalla intohimolla musiikkia kohtaan. Odotuksemme kuitenkin pysyvät maan tasalla. Parastahan olisi, että ihmiset pysähtyisivät kuuntelemaan tuotoksemme, jonka olemme tehneet täydellä sydämellä. Myös verta ja hikitippoja on matkan varrella valunut. Kirjaimellisesti.”

Oletteko keikkailleet?

”Olemme heittäneet noin parisenkymmentä keikkaa. Päätimme rauhoittaa keikkailun väliaikaisesti albumiäänitysten takia. Nyt keikkailu on taas aktivoitunut vieraillakin paikkakunnilla ja soitamme myös uusia biisejämme tulevalta levyltä.”

Minkälainen merkitys teillä on (kansi)taiteella tai ylipäänsä graafisella ilmeellä bändille?

”Hyvin suuri. Se antaa visuaalisen ilmeen musiikillemme. Kuvituksistamme huolehtii veljemme Antti Hakosaari, joka saa ajatuksemme kuvitettua mieleisellämme tavalla.”

YouTubessa olette julkaisseet useammankin kappaleen. Esimerkiksi Floating-kappaleen videolla voi seurata komean teoksen syntyä.

”Floating biisin vene kuivalla maalla kuvastaa osuvasti kappaleen tarinaa. Kuva oli Antin tulkinta kappaleesta sekä lyriikan, että musiikin puolesta.”

Viittaako Look to your left -kappaleen kuvitus kenties keskiaikaiseen Hollolaan?

”Look To Your Left Ep:n kuvitus syntyi Antin hassunkurisesta ideasta, johon sytyimme täysillä. Keskiaikaiseen Hollolaan kyseinen kuva ei liity, mutta nyt kun mainitsit, niin aika hauska yhteensattuma.”

Mihin keskitytte tällä hetkellä, ja minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja tavoitteita teillä on?

”Tällä hetkellä ajatuksemme ovat albumin viimeistelyssä ja tulevissa keikoissa. Liian pitkälle tulevaisuuteen ei parane katsoa, koska tämä hetki on läsnä. Keskitymme siihen. Musiikkimme tarkoitus on antaa kuulijalle yhtä paljon iloa kuin se antaa meille. Tavoitteemme on jakaa se mahdollisimman monen kanssa.”

Terveisiä lukijoille?

”Olkaa kuulolla ja tulkaa katsomaan meitä livenä. Me ollaan ihan hyvii soittaa, vaik välil vähä jännittääki.”

Ps. Kuunnelkaa meidän albumia kun se tulee ulos!

JAA
Edellinen artikkeliKuukauden #lahti -twiitti
Seuraava artikkeliMissä lahtelainen vegaani syö?
Sauli Hirvonen
Sauli Hirvonen on syntyperäinen lahtelainen, kotiseutuaktiivi, joka tykkää puuhastella mm. Lahti-Seurassa, Päijät-Hämeen elokuvakeskuksessa, Lahden rautatieharrastajissa ja muissa yhdistyksissä. H än kirjoittaa Lahen Lehteä sekä taittaa ja toimittaa Hollolan Lahti -lehteä. Raksamiehen muita harrastuksia mm. osa-aikainen yrittäminen (eli) the puuhastelu) ja karate. lahenlehti.net instagram.com/saulihirvonen