Miten ammattilainen tekee olutcocktailin, eli hoptailin? Kannoin Cocktail Club Lahden Mika Aromaalle ja Albert Hytöselle laatikollisen Kanavan Panimon oluita* ja annoin kaksikolle haasteen tehdä niistä mahdollisimman hyviä hoptaileja.

Tulos oli tämä.

 

Mitcher’s (bourbon) 
angostuura 
sokeria ripaus 
appelsiinin kuorista puristetaan öljyt ja loput koristeeksi 
Celtic Gosella pitkäksi 

Old Fashioned -henkinen hoptail toimi savuiseen hapanolueen tehtynä hämmentävän hyvin. Savu ja sitrus tukivat toisiaan angostuuran sitoessa kaiken kauniiseen pakettiin.


Ägräs Akvavit 
sitruuna 
rosmariinia sheikattuna sekaan 
Sulku Pils 

Yksinkertainen on kaunista. Tom Collinsista inspiraationsa ammentanut hoptail tarjosi pilsin myötä vahvan, mutta ei missään nimessä dominoivan mallaspohjan, jonka päälle sopivasti pistävä sitrus sekä rosmariinin yrttisyys loivat raikkaan makumaailman. Kunnon kesäjuoma.


Teerenpeli Savu  
Kahlúa 
espresso 
Frangelico-likööri 
Tupla-Unto (imperial porter) 

Näytti ja tuoksui kahvilta. Kahvidrinkiltä. Savustettu pähkinärouhe jälkiruokakahvin päällä ripoteltuna. Hieman liian makea kokonaisuus.


Frangelico 
Bigallet China-China (katkero) 
Michters (tai joku muu laadukas bourbon) 
Tupla-Unto 

Toinen variantti samasta aiheesta. Maistui aivan appelsiinisuklaalta. China-China toi mukaan bitteriä, maistuvaa yrttisyyttä. Olut tosin hävisi muiden makujen alle.


*Oluet saatu lahjoituksena panimolta.