Tribuuttina aikakauslehtien horoskoopeille alkaa Lahen Ajatkin jakamaan sivuillaan tähtiin kirjoitettuja elämänohjeita ja -viisauksia. Tsekkaa läpi, saatat löytää totuuden siemenen.

Oinas 21.3.-19.4.

Oinaalla ei haasteita tule puuttumaan alkuvuoden mittelöissä. Helposti innostuva oinas on kikki suorana mukana aina kun pyydetään, ja nyt puhelin ujeltaakin kuin tuuli Mustankallion tunnelissa. Saattaa se puhelin toisaalta olla hiljaakin.
Oinaan kannattaa muistaa, että kun päämäärätetoisesti kulkee kohti tavoitteitaan, niin välillä  onnistuu. Rakkauselämän puolella oinas on alkuvuoden suvannossa. Kannattaa kuitenkin tarkkailla viriäviä tuulikeskuksia ympärillään. Vaan skarppina pitää olla, ettei ylly myrskyksi asti.

Härkä 20.4.-20.5.

Härän alkuvuosi on työntäyteinen ja mikäli työnsä hoitaa hyvin, saattaa siitä seurata palkinto. Aleksanterinkatua voi kävellä leuka pystyssä. Mutta vain tukevan sateenvarjon kanssa, sillä myös kakkendaalia saattaa sataa niskaan, vaikkei sitä oikeasti ansaitsikaan. Sitkeä härkä kuitenkin vain vahvistuu vastoinkäymisistä ja loppukuussa saattaa palkinto odottaa kuin sitä nuorempaa Jonnea Armaksen puumahäkissä. Varo vaaraa, saatat liukastua.

Kaksoset 21.5.-20.6.

Kaksosilla kuluu tammikuu kiireisenä. Kaksosten ominaisuuksiin kuuluu nopeus (tai ainakin niin vaimo sanoo) ja alkuvuodesta hän todellakin ehtii sinne ja tänne.
Kaksosten kannattaa vilkkaasta liikehdinnästä huolimatta rauhoittua tipattomalle tammikuulle. Siitä saattaa seurata hyviä terveydellisiä vaikutuksia. Toisaalta ei se nyt niin vaarallista ole, vaikka korkki vähän narahtaisikin. Tapaat vanhan ystävän, jolla on sinulle huomattava tarjous. Tai sitten se on puhelinmyyjä, jolla on sinulle tarjous.

Rapu 21.6.-22.7.

Ravun on hyvä ottaa alkuvuodesta iisisti, koska 2017 loppupuolisko on saanut stressimittarin punaiseksi kuin rapu. Tosin jos ympärillä on tarpeeksi mielenkiintoista sutinaa, niin ehkei sittenkään kannata liiaksi passivoitua. Go with the flow.
Ravun on hyvä miettiä viinin juomista. Ei siis tarkoita, että sitä pitäisi aloittaa tai lopettaa, mutta miettiä sitä kannattaa aina välillä. Tai sitten voi miettiä vaikka kahvia tai kutomista. Jos ostat arvan, saatat voittaa. Ravun rakkauselämässä ei pikavoittoja kuitenkaan ole luvassa.

Leijona 23.7.-22.8.

Leijonan alkuvuosi ei mene suunnitelmien mukaisesti, joten ei kannata liikaa edes suunnitella. Ei ole hyvä myöskään asennoitua kulkemaan harjat hulmuten kohti uusia pettymyksiä, sillä johtajaluonteisella leijonalla on kyky kääntää myös spontaanit käänteet voitokseen. Rakkauselämän suhteen kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, minkä vessanoven avaa. Vaikka vessa ei näyttäisikään olevan varattu, saattaa siellä istua rekkamies paskalla.

Neitsyt 23.8.-22.9.

Uteliaan neitsyen kannattaa jatkaa maailman tarkkailemista avoimin silmin, sillä suljetuilla silmillä tarkkaileminen on jokseenkin hankalaa. Terveyden suhteen neitsyen ei kannata huolehtia yhtään, mikäli hän vaan jaksaa huolehtia siitä, että syö hyvin, liikkuu tarpeeksi ja että elämä on tarpeeksi virikkeellistä.
Kannattaa muistaa, että rakkautta ei rahalla saa. Fyysistä korviketta toki, mutta siihen emme erikseen kannusta. Tai tällaisessa tapauksessa kannattaa ainakin huolehtia ehkäisystä, muuten saattaa pöpö vaania.

Vaaka 23.9.-23.10.

Vaa’an tulisi kerrankin ottaa itseään niskasta kiinni ja olla oman elämänsä herra, muuten saattaa Vesijärveltä puhaltavat viimat viedä hatun mennessään. Tyynemmällä kelillä voi sitten ottaa vähän rennommin. Raha-asioissa on hyvä olla tarkkana. Elämä on nykyään jokaisella osa-alueella kalliimpaa kuin koskaan. Jos kulutat enemmän kuin tienaat, saattaa kylmä tuuli käydä myös lompakon tienoolla. Rakkaussuhteissa saattaa tapahtua käänteitä suuntaan tai toiseen.

Skorpioni 24.10.-22.11.

Skorpionin vuosi alkaa jännittävissä merkeissä. Pitkäaikainen odotus saattaa vihdoin päättyä ja elämässä näkyy pitkästä aikaa enemmän valoa kuin Rautatienkadun alkupään liiketilojen ikkunoissa.
Roikkumaan jääneen asian saaminen päätökseen helpottaa oloa henkisesti, joten päämäärätietoisen skorpparin kannattaa toimia tähtimerkin luonteelle ominaisesti ja runtata homma maaliin vaikka väkisin. Skorpionin on ehdottoman hyvä hoitaa työsuhteensa mallikkaasti, mikäli sellainen on. Jos työsuhdetta ei ole, on hän joko työtön tai opiskelija.

Jousimies 23.11.-21.12.

Sosiaalinen jousimies ampuu jetset-nuoliaan totutun runsaasti. Osumatarkkuus on kuitenkin hukassa, joten kannattaa miettiä kahdesti kenen kanssa aikaansa viettää. Jos aikaa ei vietä siten, että se tuo hyötyä tai tuottaa iloa ja mielihyvää, on se hukkaan heitettyä aikaa. Tai ainakin kovin tylsää. Jousimiehen ei ole hyvä odottaa alkuvuodelta liikoja, ettei tule turhia pettymyksiä. Jos jotain hyviä taas ropisee kotiinpäin, tulee siitä ottaa kaikki ilo irti.
Heitä noppaa ja katso mitä lukua se näyttää.

Kauris 22.12.-19.1.

Käytännönläheisen kauriin kannattaa kerrankin repäistä ja tehdä joku päätös, joka sotii hänen rationaalista ajatteluaan vastaan. Mikäli repäisee oikeasta paikasta saattaa se avata jotain uutta elämässäsi. Jos repäiset auki kirjekuoren, repäise varovasti, ettet revi vahingossa viivakoodin kohdalta. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin näpytellä pitkiä viitenumeroita verkkopankkissa. Varsinkin jos kyseessä on arvokkaampi lasku. Niiden maksaminen kun korpeaa jo muutenkin.
Jos lähdet matkalle, näet maailmaa.

Vesimies 20.1.-19.2.

Vesimies ei ole kovinkaan tunnettu sosiaalisena perhosena, eikä tätä tottumusta kannata muuttaa nytkään. Kun pysyy kotona ei ehkä tapaa uusia elinikäisiä kavereita, mutta saattaa myös välttyä lyöttäytymästä yksiin kusipäiden kanssa. Uusien ihmissuhteiden sijaan kannattaa ehkä etsiä itselleen uusi harrastus. Oikean harrastuksen löytyessä se tuottaa iloa elämääsi. Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua. Sotaan ei kannata lähteä, joten kaikki rahat rakkaudelle.

Kalat 20.2.-20.3

Kalojen kannattaa varsinkin alkuvuonna olla tarkkana, ettei heidän kilttiä luonnettaan käytetä häikäilemättä hyväksi ja jätetä sitten kuin kalaa kuivalle maalle. Kalan kannattaa myös muistaa, että yksikään arpa ei voita, ellei sitä raaputa. Toisaalta myös tappion karvas kalkki jää nielemättä, mikäli ei pelaa ollenkaan.
Puhelimesi soi. Vastaa siihen, niin saat puheyhteyden johonkin tuttuun tai tuntemattomaan.