Kuva: Jouko Hukkanen

Saavuin keskiviikkoiltana Pikku Hanheen, kun Robbie Hill kera bändinsä oli juuri aloittanut toisen settinsä. Baari oli verrattain täynnä siihen nähden, että keikka oli keskiviikkoiltana. Eritysesti plussat sille, että nykyään arki-iltojen keikat alkavat jo ihmisten aikoihin, eli viimeistään klo 21. Tällöin päivätöissä käyvät livemusiikin diggarit jaksavat raahautua hetkeksi keskustan villiin menoon.

Kuva: Jouko Hukkanen

Tokan setin alussa Robbie Hill soitti pari omaa biisiä ja hänen mahtavaa kitaransoittoaan vahvisti basson varressa tyynesti elehtivä Matti Valjus ja rumpuja taidokkaasti paukuttava Tatu Pärssinen. Kolmanteen kipaleeseen Robbie kutsui lavalle aina niin hämmästyttävän taitavan tulkitsijan, Emilia Siscon. Kitara, Emilian ääni ja koko bändin hieno yhteistyö tavoitti kuulijansa tavalla, joka sai kylmät väreet kipuamaan kohti selkärankaa. Usea nainen kävi kuiskimassa, että hittolainen kun tekisi mieli tanssia, mutta miespuoliset kuulijat halusivat mieluummin keskittyä kuuntelemaan ja fiilistelemään livemusaa.

Paikalla oli Lahden Rytminystävien Blues and Roots-aktiiviporukkaa, kuten Matti Pöllänen ja Hara Järvinen, musavaikuttaja Jouko Hukkanen ja kulttuuritoimittaja Janne Urpunen. Lahden Blues Mafian edustuksesta vastasi Kari Ruotsalainen. Usein blues- keikoilla on pääasiassa miespuolista kuulijakuntaa, mutta ainakin tällä keikalla oli paljon myös naisia paikalla. Eikä mikään ihme, koska Robbie Hillin esiintyminen on iloista, positiivista, herkkää ja erityisesti taidokasta. Robbieta on ilo katsella ja kuunnella. Emilia Sisco on hurmaava artisti ja esiintyessään hän sulattaa kuulijoiden sydämet upeilla tulkinnoillaan ja omalla tyylillään. Erityisesti mieleen jäi vanha Elvis-klassikko Hound Dog, jonka bändi Emilian tulkitsemana esitti slovarina. Ihana sovitus ja tulkinta!

Biisejä en ala sen kummemmin erittelemään, koska osa biiseistä oli minulle täysin vieraita, enkä aina tunnistanut, mikä on Robbien omaa tuotantoa ja mikä taas coveri. Laitan kuvat tähän artikkeliin soittolistoista, jotta vannoutuneemmat fanit voivat kipaletarjontaa tutkailla. Sen verran apuja sain itse artisteilta, että toinen lista on Robbien ja toinen Emilian ja ne biisit mitkä on merkattu sydämin, ovat heidän yhteisjutut. Ja voin kertoa, että Duo Hill-Sisco toimi!

Keikan jälkeen ehdittiin hieman juttelemaan ja koska olen vannoutunut Robbie Hill-fani, sydäntäni lämmitti erityisesti hänen tervehdyksensä: Tiitu! Long time no see! Robbie Hill isännöi Helsingin Mendocinossa (Eerikinkatu 28) joka maanantai ”Mendo Monday Jam Club” –jami-iltaa, joka on open stage-tyyppinen tapahtuma. Soittimet jami-illassa on talon puolesta, eli sinne vaan lahtelaisetkin muusikot rämpyttelemään!

Kuva: Tiitu Saastamoinen

Emilia Sisco ja Robbie Hill ovat kaavailleet pysyvämmän yhteistyöprojektin aloittamista. Ja se kyllä kannattaa, koska heidän keskinäinen energiansa on käsin kosketeltavaa. Ja sitähän ei tietenkään haittaa se, että molemmat ovat taidokkaita muusikoita ja hurmaavia ihmisiä. Tällä hetkellä Emilia tekee levyä Helge Talvitien kanssa, josta voidaan odotella alkuvuoden kovinta uutuutta bluesjazzsoul-rintamalla. Odotellaan koska saadaan Emilia Sisco uudelleen Lahteen. Ja tervetullut on myös Robbie Hill &Band.

Kuva: Tiitu Saastamoinen

Seuraavan kerran Robbie Hill & Band feat. Emilia Sisco
24.1.2018 Tampere/ LAVA-klubi