Moi! hiljennytään joulu retriittiin.

Koistisen kirje lahtelaisille luku:6 jae:4

Saavuin aasilla jerusalemiin tänään puolilta päivin (lue:bemarilla duuniin).
Aloin välittömästi perkaamaan joulun taikaa, koska olin menettänyt hermoni kun kuulin että heviorkesteritkin rahastavat nykyään ihmisiä törkeästi tämän juhlan varjolla.
Mulle joulu tarkoittaa sitä, et se on sunnuntai ja sit joku on keksiny muutamia ehkä palkallisia vapaita siihen perään, mikä on siis mieluisa asia ja kiitos siitä! Se puolestaan tarkoittaa automaattisesti sitä, Että toikkaroin jurrissa Losen ja Tirran väliä.

En yksinkertaisesti ymmärrä tätä sekamelskaa ja valehtelua. Kaikilla on muka kiire koko kuukauden ajan jonnekkin??? Pitää tehä muka joulusiivous, ,muka hankkia lahjoja etc etc.. Eihän siinä oikeesti voi millään mennä 2 tuntia kauempaa!!! Jos ei siis halua suorittaa ja tehä niinkuin ihan kaikki muutkin ihmiset ja bonuksena kilpailla somessa sillä että kenellä on parempi joulu ja kalliimpi kuusi ja eniten safkaa yms yms… Surkea kuukausi minulle joka rakastan hiljaisuutta ja sitä että saan olla hiljaa ja juoda kepua yläbaarilla.

Mutta kolikon toinen puoli on varsin mielenkiintoinen ja ristiriitainen. Jollain sairaalla tavalla mä ymmärrän tätä flipannutta kansaa joulukuussa. Ja jollain sairaalla tavalla mun tekis mieli oksentaa, kun vanhemmat raahaavat 2 vuotiaalle nassikalle pleikka nelosia ja älypuhelimia yms yms mitä nyt sen ikänen janari tarvitsee. Plus että himaan raahataan paitsi puoli metsää, myös ruokaa on aivan järjettömät määrät! Tässä kuussa näet pitää syödä imellettyä perunamössöä ja kyseenalaisia paistoksia vain, koska niinhän muutkin tekevät. Esimerkiksi jauheliha ja makarooni saattaisi johtaa julkiseen lynkkaamiseen.

Nyt siis juhlitaan henkilöä jota kukaan ei ole koskaan nähnyt eikä kuullut? Juhlitaan tapahtumaa mikä on myös ilmeisesti keksitty? Juhlitaan valkoista hahmoa Lähi-idästä joka syntyi siis neitsyestä??Sitä paitsi siihenkään aikaan Lähi-idässä ei syntynyt valkoihoisia ihmisiä.. Ja miten esim:Joulupukki ja Petteri punakuono liittyvät Cesare Borgian syntymään? Samaan aikaan kun tonttulakkeja viritellään päähän ja suklaanappeja napsitaan huiviin Arabi vapahtajan kunniaksi, niin Ahtialassa kiertää adressi vastaanottokeskusta vastaan???

Miettiessäni tätä keksittyä juhlaa kaikkine rosolleineen,Kinkkuineen ja lauluineen olen tullut siihen tulokseen että kaippa joulun merkitys on juurikin se, että sillä ei ole merkitystä. Se miten rahan tuhlaaminen ja muu överöinti liittyy millään tavalla mihinkään on mulle edelleen epäselvää,jos joku haluaa selventää ni mut löytää yleesä illal losesta (tune:Tukion luistimet)

Ristiltä:Koistinen