Vuodenvaihteessa astui voimaan alkoholilain muutos, jonka johdosta muun muassa suomalaisille niin rakkaat nelosoluet ja lonkerot pääsivät markettien hyllyille. Joissain piireissä muutosten tuulten ounasteltiin puhaltavan sosiaalisten ongelmien ja rappion lumivyöryn liikkeelle, ja saavan tuomiopäivän pasuunan tuuttaamaan tasaista taustamuzakkia kansakunnan luisuessa kohti vääjäämätöntä tuhoaan.

Ongelmia onkin alkanut jo ilmaantua. Ilmeisesti suomalaisten kollektiivinen selkäranka ei ole täysin kestänyt sitä, että entistäkin vahvempia babylonin nektareita heruu nyt myös ruokakauppojen hyllyiltä. Useissa paikoissa näitä elintarvikemyymälöiden uutuuksia on nähty jopa jonotettavan.
Lahtikaan ei ole säästynyt lieveilmiöiltä. Jopa eräänlaisena lintukotona ja lapsiperheutopiana tunnettu karnevaalikeksikylä Karisto on ehtinyt saada osansa tästä alkoholi-mayhemistä.

Sunnuntaina Kariston porteilla sijaitsevan päivittäistavara- ja erikoisliikekeskittymä Karisman parkkipaikalla nähtiin nimittäin maahan heitetty hylätty kartonkipakkaus. Sen sisältämät 24 pakattua yksikköä alkoholia oli kulutettu, ja pakkaus oli heitetty maahan välittämättä yhtään yhteiskunnan asettamista reunaviivoista tai normistoista. Pelkäämme ja tiedämme tämän olevan vain alkua.

Pelastaako meitä enää edes Jeesus tai Jari-Pekka?