Päätimme antaa Lahen Ajoille kipinää. Vuoden alusta alkanut ensimmäinen tuleminen tyrehtyi keväällä siihen, että teimme paljon hommia tehottomasti ja se poltti kompaktin tekijäkaartimme loppuun. Ajattelimme kuitenkin, että Lahti ansaitsee edelleenkin oman vapaamuotoisemman puolueettoman mediansa ja käytimme kesän pähkäillessämme sitä, miten saisimme saman työ- ja energiamäärän kanavoitua vähän fiksummin.

Tuli syksy, hankimme työtilan/toimiston Aleksilta ja rupesimme työstämään kehittämiämme ideoita. Marraskuun alusta lähtien olemme olleet back in biz ja tekeminen on tuntunut todella mukavalta ja mielekkäältä. Lisää mielekkyyttä toimintaan tuo se fakta, että näitä juttuja oikeasti myös luetaan. Marraskuun aikana analytiikkamme tallensi noin 20 000 sivukäyntiä, joka on mielestäni melkoisen hyvä saavutus. Vielä kun segmenttiä pienennetään sillä, että suurin osa sivutunkeutujista ovat alueen entisiä tai nykyisiä asukkaita ja hyvin todennäköisesti vain tiettyjen ikäryhmien edustajia, voidaan sanoa marraskuun sujahtaneen melkoisen mukiinmenevästi.

Marraskuun loppu ei ole tosin mikään päätepysäkki, vaan tästä innostuneina paahdetaan juttuja putkeen entistä kovemmalla intensiteetillä. Otamme mieluusti uusia ideoita, aiheita ja tekijöitä vastaan. Meille voi kirjailla tai kilautella vapaamuotoisia hakemuksia ja ehdotuksia YHTEYSTIEDOT -sivulta löytyviin kanaviin.

Haaveenamme olisi tehdä Lahen Ajoista yhteisöllinen juttu, jonka tarinaa voisi olla kirjoittamassa kuka tahansa. En näe mitään syytä miksi näin ei voisi olla.

Hyvää joulukuuta!