Lahtelainen musiikkikesä tarjoilee jotain niin äideille ja pojille, kuin myös isille sekä tyttärille, mutta onko jokaiselle jotain ei mitään kellekään? Lahen Ajat listasi heinä- ja elokuun merkittävimmät konsertoinnit.


Lahti By Night

Mikä: Lahden Yöt ilman Yötä. Tai Mambaa.
Missä ja milloin: Lahden kauppatori 6.-7.7.
Paljon: päiväkohtainen lippu 39,90€ | kahden päivän lippu 69,90€
Kenelle: ”Tiedostaville” huumorimusiikin ystäville (perjantai) ja ihmisille, jotka pitävä Asenne on rock -paitoja (lauantai).
Miksi: Koska Lahden Yöt jätti märkivän aukon torin kesään.  


Summer Up

Mikä: 16. kerta toden sanoo. Suomen suurin hip hop -festivaali kasvaa vuosi vuodelta ja kotimaisten kärkinimien lisäksi sekaan mahtuu aina muutama tähti myös muilta mailta: armon vuonna 2018 lavalle nousee kannabiksen käryinen Wiz Khalifa sekä OutKast-legenda Big Boi.
Missä ja milloin: Mukkulan tapahtumapuisto 13.-14.7.
Paljon: 2 päivää 95€ | 1 päivä 63€ | 2 päivää VIP 179€ | 1 päivä VIP 99€
Kenelle: Rap-musiikin ystäville aina vauvasta vaariin: huumoriräpistä bileräpin kautta kokoomusräppiin ja sieltä aina kokeellisuuden sekä kantaa ottavuuden silmukoista suuren maailman riimittelijöihin.
Miksi: Koska tää ei tuu poistuu täältä koskaan.


Nightwish – Decades: World Tour

Mikä: Nightwishin ainoa oma konsertti koko kesänä. Metallikielellä sanottuna lauteet lämmittelee rajakkien hampaisiin joutunut tummien tunteiden tulkki Timo Rautiainen Trio Niskalaukauksineen sekä todella omaperäisesti nimetty Beast in Black.
Missä ja milloin: Mukkulan tapahtumapuisto 21.7.
Paljon: normaali 79 € | lastenlippu 25 €
Kenelle: Radio Rockin kuuntelijoille, joille Volbeat on liian ”punk” ja Metallica liian ”örinää”. Käppägooteille. Partakoruisille erikoishousuveijareille. Perheille, ”jotka hevaavat yhdessä”. Ja insinörteille, jotka kuolaavat Tarjan… Anetten… Floorin… Marcon… Marcelon perään.
Miksi: Koska surupuku on musta.


IskelmäKesä Lahti 2018

Mikä: Iskelmä-radiokanavan kesäkiertue pysäyttää karavaaninsa Lahteen nyt kolmatta kertaa. Tarjolla taas kerran kunnon kauhugalleria, kun lavan valtaavat mm. Lauri Tähkä, Arttu Wiskari sekä Juha Tapio.
Missä ja milloin: Lahden kauppatori 3.-4.8.
Paljon: päiväkohtainen lippu 39,90€ | kahden päivän lippu 69,90€
Kenelle: Ihmisille, jotka vihaavat itseään.
Miksi: Koska myös IskelmäKesän järjestävät vihaavat teitä.


Uriah Heep Hard Rock Night

Mikä: 49 vuotta ja 25 studioalbumia on melkoinen määrä. Hard rockin peruskiviin kuuluva Uriah Heep saapuu konsertoimaan Ace Cornerin järjestämään Hard Rock Night -tapahtumaan Niemen satamaan. Huhujen mukaan myös muita rokkiakteja olisi illan aikana lavalle nousemassa, mutta tämän aviisin deadlineen mennessä niistä ei infoa tihkunut.
Missä ja milloin: Ace Corner 11.8.
Paljon: alkaen 49,50€
Kenelle: Ihmisille, joiden mielestä moderni musiikki on vain napin painelemista ja höpöttämistä. Ihmisille, joiden mielestä 80-luvun jälkeen ei ole tehty hyvää musiikkia. Ja ihmisille, jotka eivät uskalla kuunnella Black Sabbathin kuutta ensimmäistä levyä.
Miksi: Koska onhan se kiva tuntea itsensä nuoreksi pappojen keskellä.


Cheek – Valot sammuu

Mikä: Mastojen varjoista suihkuseurapiireihin ponnistanut Jare ”Cheek” Tiihonen palaa Summer Up -visiitin jälkeen kotiinsa sammuttamaan valot. Osa itkee, osa iloitsee, osaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Fakta on kuitenkin se, että vajavaisesta räppäristä kasvoi tiukka bisnesmies ja kova työmäärä tuotti tulosta – niin herralle itselleen, kuin myös entiselle kotikaupungilleen. Lahti voi olla nykyään Suomen piripääkaupunki, mutta hetken verran se oli myös hip hop -pääkaupunki.
Missä ja milloin: Mäkimonttu 24.-25.8.
Paljon: SOLD OUT
Kenelle: Vain elämää -mammoille, lapsille, joiden vanhemmat eivät vaan välitä ja nostalgian nälkäisille ”räppipäille”.
Miksi: Koska kuolema tulee nyt.