Kuva: Jani Uhrman

“Kai se musiikillisesti menee sinne stoner rockin puolelle. Mutta yleisesti voisi varmaan sanoa, että soitetaan heviä.”

Näin kategorisoi Holy Life -yhtyeen laulusolisti Antti Vedenpää ryhmän musisointia. Viisihenkinen lahtelaisbändi luottaa raskaaseen poljentoon ja hitaisiin riffeihin. Tai toisinpäin.

Kohti kolmatta levyä

Holy Life julkaisi musiikkia ensimmäisen kerran vuonna 2016. I.O.B.W. nimeä kantanut EP putkahti ulos heti perään vuonna 2018. Nyt materiaali on valmiina kolmatta äänitettä varten. Sen myötä bändi toivottaa tervetulleeksi hieman uusia kuvioita.

“Suurimpana uudistuksena tässä on se, että aiempien levyjen oltua omakustanteita, löydettiin me tähän joku uuvatti maksamaan tuotantokuluja. Kymppituumainen vinyyli tulee ja tietysti myös sähköisessä muodossa. Joskus maalis-huhtikuussa pitäisi levyn olla ulkona.”

Vinyylijulkaisua bändi perustelee sillä yksinkertaisella seikalla, että CD:n tekemisessä ei ole nykyään minkään valtakunnan järkeä. Tämä 80-luvulla suurelle yleisölle esittelty ihmeformaatti ei nimittäin tahdo mennä kaupaksi. Vinyylit sen sijaan liikkuvat. Holy Life panostaa siihen, että fyysisten levyjen ystäville on tarjolla kansitaiteella herkuteltu paketti.

“Olen itse fyysisten äänitteiden mies ja ymmärrän vinyylien arvon. Aikaisemmin kapinoin aika rankasti digitaalisia julkaisualustoja vastaan. Nykyään ajattelen kuitenkin sen tukevan hyvin kokonaisuutta. Homma on paljon reilumpaa, kun levyä voi kuunnella ennen ostopäätöstä. Ihan konkreettisena sähköisten jakelukanavien hyötynä mainittakoon, että uutta musiikkia on paljon helpommin löydettävissä.”

Keikkoja harvakseltaan

Holy Life soitti vuoden 2018 aikana alle kymmenen keikkaa. Orkesteri panostaakin keikkarintamalla mielummin laatuun kuin määrään.

“Ollaan aikuisia, työssäkäyviä ja perheellisiä äijiä. Kun keikalle pyydetään, siitä toki keskustellaan aina. Haasteensa siinä on, kuten on jo viiden ukon kasaamisessa treenikämpälle. Loppupelissä kyse on kuitenkin tahtotilasta. Jos ajoissa kysytään ja tarjolla on tarpeeksi houkutteleva keikka, niin kyllähän nuo tuppaavat järjestymään.”

Vedenpää mainitsee jenkkibändien High on Firen ja Crowbarin kanssa heitettyjen Ruotsin minirundien nousevan päällimmäisinä esiin vuodesta 2018. Vaikka Holy Life toimikin Ruotsin keikoilla lämmittelijän roolissa, oli Vedenpään mukaan palkitsevaa huomata yleisön tulleen katsomaan myös heitä ja tunnistavan heidän materiaaliaan. Ruotsissa bändin asioita hoitava DVI Sweden onkin ilmoittanut, että seuraavan kerran heidät halutaan sinne vähän isommalla profiililla.

“Sieltä on selvästi osoitettu, että seuraavan kerran meidät halutaan sinne pääesiintyjäksi. Uskoo ken haluaa ja nähtäväksi jää.”

Holy Life veti loppuvuodesta keikan Torvessa ja myös bändin kevätkunto on mahdollista tarkastaa Loviisankadulla. Lahtelaisista soittajista koostuva Holy Life haluaa juhlistaa tulevan levynsä julkaisua kotikaupungissaan. Syksyllä on myös ajatuksena päättää “kausi” kotoisissa ympyröissä.

“Uusi levy julkaistaan ja katsotaan mitä se sitten poikii ja minne. Lahdessa vedetään pari keikkaa. Miksikään Miika Kallio -bandiksi me ei täällä kuitenkaan ruveta.”

On kiva soittaa heviä ja olla niin helvetin leviä, sanotaan.