Lahen Ajat järjestää keväällä opastetun lähiöpubikierroksen. Pubirundin tarkka päivämäärä on lauantai 14.4. ja bailubussin reitti hakee vielä lopullista muotoaan. Luultavasti kuitenkin tämän kierroksen teemana on käydä Lahden lähiöiden rapeutuvilla ja purkutuomioitaan odottavilla ostareilla vielä kun siihen on mahdollisuus.

Pieni vihje herätti suuren kiinnostuksen

Asiasta tiedotetaan tarkemmin ja liput tulevat myyntiin helmikuun aikana.  Salaisuuksien arkkua oli kuitenkin tärkeää raottaa tämän verran jo tässä vaiheessa. Aiheesta heitettiin pieni vinkki Lahen Aikojen Instagram-tilillä ja sen jälkeen ovat puhelimet ja sähköpostit laulaneet ahkerasti innokkaiden lähiömatkaajien kysymyksiä.

“Tämä on hyvä sekoitus hauskanpitoa ja kiinnostusta kotikaupunkia kohtaan. Vaikka keskustan kehittyminen on tärkeää kaupungille, tapahtuu suurin osa “oikeasta elämästä” kuitenkin lähiöissä”, kertoo lähiökierrosta puuhasteleva Jani Uhrman.

Ei ensimmäistä kertaa pappia kyydissä

Mikään uusi juttu tällainen kierros ei järjestävälle taholle ole, vaan Uhrman on ollut järjestämässä vastaavanlaisia rundeja aiemminkin.

“Tehtiin pari tällaista reissua hieman eri teemoilla muutamia vuosia sitten rahoittaaksemme erään jalkapalloseuran toimintaa ja ne olivat huikeita menestyksiä. Siitä lähtien minulta on kyselty, että koskas taas mennään. Nyt aika tuntuisi olevan taas kypsä. Ja mikä surullisinta, kohta noita ostareita ei enää ole”, sanoo Uhrman.

Vaikka reissun lopullista sabluunaa vielä kehitellään, voi jo tähän astisten tiedusteluiden määrästä päätellä, että tunkua tulee olemaan.

“Viimeksi meillä oli loppuunmyyty 50 hengen bussi ja oltiin vähän nähty vaivaa, jotta tuosta saatiin mukava tapahtuma. Opastukset tulivat sekä audiona että jaettuina brosyyreinä ja oltiin ennakkoon käyty kyselemässä vähän tarjouksia pubeista ynnä muuta mukavaa”, muistelee Uhrman.