Lahessa tapahtuu. Piste. Muutama vuosi takaperin tapahtui liikaakin. MM-kisojen aikaan 2017 käytännössä saman profiilin artistirulettia pyörittivät Finlandia-klubi, Möysän musaklubi Aleksilla, H16 sekä Katu-klubi. Tilanne oli reilu sadan tuhannen asukkaan talousalueelle kestämätön ja nyt tilanne onkin tasaantunut. Jäljelle jäivät Finlandia-klubi ja Mössö.

Loviisankadun hurvittelun myrskynsilmäke taas tarjoaa huomattavasti eniten liveä Lahdessa. Siellä ei esiinny myyntilistojen etulinja, mutta monesta muusta vinkkelistä siellä esiintyy juuri nimenomaan se ensimmäinen eturintama. Tirrassa ja Torvessa voi nimittäin nähdä uusia ja tuoreita artisteja ympäri vuoden ja kokea musiikin saralla jotain uutta. Siitähän kuitenkin musassa on kyse: hienoista kokemuksista, hyvistä fiiliksistä ja jatkuvasta kehityksestä. Tietysti voi luukuttaa Yön kovimpia hittejä vuodesta toiseen, mutta vaihtelu myös virkistää välillä.

Yksi hyvä tapa kokea vaihtelun virkistyksen pärskähdys on hankkiutua Kaupungin Äänet -festareille Loviisankadulle elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Siellä et näe ’Vain Elämää’ -tähtiä vetämässä muiden piisejä. Kaupungin Äänien artistikattaus on tehty juuri sinua varten siksi, että sinä voisit kokea jotain uutta musiikin saralla. Ja vaikka Kaupungin Äänien kymmenet artistit ovat jo sinänsä houkutin, on Tirrassa ja Torvessa tarjolla myös jotain muuta. Nämä lahtelaisen soittoruokalakulttuurin helmet tarjoavat nimittäin täysin uniikin kokemuksen. Lahtelaisen kokemuksen ja ennen kaikkea loviisankatulaisen. Sitä et voi saada missään muualla.

Tämä koko rimpsu oli tietysti vain keskipitkä tapa sanoa, että käykää tapahtumissa ja nauttikaa niistä. Sillä tavoin ne pysyvät elävinä ja raikkaina. Älkää olko ennakkoluuloisia ja älkää tuomitko etukäteen. Osallistumalla tapahtumiin teillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisiksi tapahtumat muodostuvat.