Kuva: Teemu Lahtinen

Teksti-TV 666 soitti Tirrassa. Minulla ei ole muuten telkkaria, jotta voisin lukea teksti-TV:tä. Vai onko se edes voimissaan enää? Entä voiko sitä lukea netissä? En ole myöskään vegaani. Minun toki pitäisi telkkarittomana olla. Pistää miettimään.

Monta kielisoitinta lavalla, ainakin sata. No eikä ollut, huijasin. Kuusi niitä kai yhteensä on, yksi basso ja loput kitaroita. Tai oli, tokkopa ne instrumentit siellä enää makaavat. Ei kai kukaan voi unohtaa kuutta soitinta lavalle?

Kertosäeorientoitunutta post punkia, junnaavaa kraut rockia ja shoegazing-äänivallia. Ainakin yhden hittikipaleen tunnistin. Vaikka yhtye tuntuu kokonaisuutena hieman liian laskelmoidulta, niin se on hyvä kappale. Kuuntele vaikka tuosta alta.

Noin. Keikka arvosteltu. En minä sitä jaksanut sen enempää kytätä. Oluen juominen on niin paljon mielenkiintosempaa.

Mutta miksi kirjoitan tätä tänne? Ehkä sen takia, että yhtyeessä soittaa Teemu Tanner, joka on musisoinnin lisäksi tuttu kasvo Sohvaperunat-ohjelmasta. Se on yksi parhaista kotimaista tv-sarjoista. Ikinä.

Mutta, edelleen, mihin tämä kaikki liittyy? Ehkä siihen, että ennen keikkaa herra Tanner kiinnosti jo hieman humalan puolelle lirvahtanutta asiakaskuntaa huomattavasti enemmän ”Sohvis-Teemuna” kuin ”Tekstari-Teemuna”.

Hämmentävää, kun aikuiset ihmiset innostuvat ilman häpeää tai ironiaa julkkiksesta. Ja nyt puhutaan siis kuitenkin melko pienestä julkkiksesta.

Ei tämä teksti muuten oikeasti liity mihinkään. Myönnän. On tämä silti paljon parempi juttu kuin mikään Jonna Joutsenen käppäisesti suomennetuista “Nainen, näitä epähedelmiä EI saa roikkua perskarvoissasi, kun täytät 27,6 vuotta” -artikkeleista.

Keikka oli loppunut jo aikoja sitten, minä join pöydän ääressä, tai sen alla, olutta ja vieläkin joku intoili vieressä ”Sohviksista”. Nämä tosin kuolasivat turkulaisten lätkäossien perään. Heistä muuten se spurguuntuneen Stan Saanilan näköinen karvanaama on jonkinasteinen muusikko myös. Sattumaako? Ei varmasti.

Sattuukohan muuten sitä Stan Saanilan kaveria se, kun internetissä häntä solvataan erään Hollywood-koomikon näköiseksi. Kokeillaan: Hei sinä toinen lätkäperuna, näytät aivan John C. Reillyltä! Ai kauheaa, mitä minä puhun. Tai siis kirjoitan. Anteeksi.

Teemulla on muuten sisko. Esiintyy myös Sohvaperunoissa. Ihana neito. Moi, Salli. Ja ei, tämäkään tieto ei liittynyt yhtään mihinkään.

Menkäähän katsomaan Areenasta Sohvaperunoita. Tai vielä parempi, menkää lukemaan Tirraan teksti-TV:stä Sohvaperunat-juonipaljastuksia. Ne löytyvät teksti-TV:n sivulta 666. Tirra taas Loviisankadulta. Lahesta.