Kuva: Teemu Lahtinen

Joulunaika on kauppahalleille erityisen tärkeä, sillä leijonan osa vuoden tuotoista tehdään tuon noin kuukauden kestävän sesongin aikana. Lahden kauppahalli on kuitenkin tällä hetkellä muutosten keskellä, sillä muutaman lounaspaikan laitettua lapun luukulle, ovat erikoisliikkeet palaamassa Kauppahallin uumeniin. Lahen Ajat piipahti paikalla ja katseli kameran läpi ympärilleen.  

 1. Lanunaukiolta sisään astuessa Lahden Kauppahalli vaikuttaa olevan yhtä remonttia. Ja niin se tavallaan onkin, sillä Cafe Annika laajentaa entisestään, kun taas toisella puolella tyhjäksi jääneet liiketilat ovat saamassa tammikuussa uudet vuokralaiset. Fitalyn ja Hongan ravintolatilat yhdistetään niin, että Sivuraide-nimen alla operoiva uusi tulokas valtaa ne itselleen. Sivuraide on mm. ruokatori, kahvila sekä kahvipaahtimo. Sen taustalta löytyy kahvila Asemapäällikön yrittäjä Johanna Asikainen.

  Kuva: Teemu Lahtinen   
 2. Juustokellari Räsäsen sortimenttia. Omistaja Henri Räsänen osaa kyllä kertoa, mitä juustoa juuri SINÄ tarvitset.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 3. ”Mikä on sun parasta juustoa?” Päätoimittaja pääsi maistamaan herkullista goudaa, jonka suutuntuman kruunasivat pintaan nousseet suolakiteet.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 4. Kauppahallin Leipä tarjoaa leipomotuotteita aina suolaisesta makeaan. Laaja valikoima gluteenittomia tuotteita.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 5. Lahti on sahdin leikkauspiste. Jos et viitsi ajella Heinolaan tai Tuulokseen sahdin perässä, niin käy ostamassa hallista Tiinan sahtivierrettä ja valmista itse maltainen joulujuomasi.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 6. A.O. Vuorinen, tuttavallisemmin liha-Vuorinen, on Kauppahallin nestori, sillä se on toiminut pisimpään hallin tiluksilla. Vuoriselta löydät erilaisten lihojen (perinteisempien eläinten lisäksi mm. hirveä, karhua sekä riistalintuja) lisäksi myös lisukkeet sekä laadukkaat keittiöveitset.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 7. Vuorista vastapäätä on juuri avautunut Salpausselän Kalan pop-up, joka palvelee Kauppahallin asiakkaita joulukuun loppuun. Harmillisesti se ei ollut vielä auki vierailupäivänä.

  Kuva: Teemu Lahtinen
 8. Kun ostosreissu on saatu suoritettua, niin nälkä tai jano voi yllättää. Torin päädystä löytyvät klassinen Vaarin Kahvila baagelseineen sekä kaupungin parhaisiin lounaspaikkoihin lukeutuva Lahden Thai-Ruoka.

  Kuva: Teemu Lahtinen