Lyödään steitmentit tiskiin heti kättelyssä: suurin osa jouluruoista on aivan käsittämättömän käppästä paskaa. Miettikääpä vaikka. Porsas on todella tylsän makuista lihaa. Laatikoissa on saatu hyvistä raaka-aineista puserrettua parhaimmillaankin siedettävää ruokaa. Pahimmillaan sitten täysin sietämätöntä roskaa, hyvänä esimerkkinä vaikkapa iljettävä porkkanalaatikko. Entäs rosolli? Ei kiitos, olen autolla. Joulutortut maistuvat tulikuumalta pahvilta, jossa kaikista maailman hilloista on syystä tai toisesta päädytty käyttämään luumuista versiota mausteena. LUUMU!? Ja piparit, heheh pipari, on hyviä ennen paistamista. Maha siitä taikinasta toki tulee kipeäksi, että se siitä pienestä ilosta.

Ja joo joo, on siellä hyviä juttuja tarjolla esimerkiksi kala- ja juustopuolella, mutta ei harmita kyllä tippaakaan, ettei tänäkään vuonna tarvitse istua joulupöytään.

Onneksi on Pizza-online.fi

Onneksi on Pizza-online.fi. Vaikka näinä epäpyhinä aikoina kaupatkin ovat auki läpi joulunpyhien, niin kyllähän pizzan tilaaminen kuuluu jouluun. Entä kuuluuko ananas jouluun? Kaikkien tonttu-ukkojen ja pizzanaamojen iloksi Raflaa vaa listasi joulun maistuvimmat pizzavinkit. On siellä paskaakin. Lahen alueelta löytyi 32 Pizza-online-ravintolaa, joten olisi varmaan aika mennä asiaan.

Disclaimer: En ole todellakaan syönyt jokaisen ravintolan ruokaa, joten kokemattomien (sic) firmojen kohdalla pisteet ovat automaattisesti neutraalit 2,5/5.

Ravintola Helmi : Keskustan helmi. Maistuvat ruoat ja yllättävänkin laadukkaat raaka-aineet. 4/5.

Pizzeria Bellas: Täältä kannattaa tilata pannupizzaa. Ei se nyt mitään Chicago Deep Dishiä ole, mutta maistuvaa käppää. 3/5.

Ravintola Lahden Kompassi: Tää on se pizzeria, jonne päätyy kännissä, kun ei löydä Helmen ovea. Perus perus. Bonuksena ranskalaiset pizzan täytteenä. 3/5.

Pizza City: Ei. Tai jos et mitään muuta yöpizzeriaa löydä, niin kunnon tukkeessa menettelee. 1,5/5

Rodos Ravintola: Suositellaan viereisen Wood Pubin asiakkaille. ’Nuff said? 1,5/5.

La Casa: Täällä saa rahoilleen vastinetta, ainakin pizzoissa. Legendaarisen Paparazzin paikkaa La Casa ei kuitenkaan koska pysty täyttämään. 3,5/5.

Big Chef: Laadukkaampi pannupizza kuin Bellasissa, mutta sakia hinnoittelu rokottaa pistesaldoa. 3,5/5.

Ravintola Petra: Petrahan muutti keskustasta jonnekin Holman perukoille. Se on täysin oikea paikka tälle paskantamolle. En suosittelisi Petraa edes isäpuolelleni, ja se on jo paljon se. 0/5.

Herkku Pizzeria Grilli: Piti guuglata. Juuh, jos joululahjojen palautusrumba alkaa hiukomaan, niin kai tuolla voi piipahtaa. Plussaa perinteisistä grilliruoista, melkoisen katoava kansanperinne kuitenkin. 2,5/5.

Kilpiäisten Pizzeria: Kovia arvosteluja kerännyt kioski. Paskapuhetta, mutta uskon. 2,5/5.

Ravintola Vanha Ahtiala: Kts. yllä. P.s. Vetävä logo. 2,5/5.

Taste of Indian Spicy & Bar: Veikkaisin uhkan mahdollisuutta. Lätkästään varmuuden vuoksi 1/5.

Ararat: Joku liivijengien ammuskelu -anekdootti tähän. Laadukas ravintola, ja niitä harvoja kebaberioita, joiden kebabia voin suositella. Varsinkin kun Aspendosilla ei ole kuljetuspalvelua. 4/5.

Babylon: Vittu, mikä Babylon. Taso laskenut sitä mukaan, kun vuosirenkaita kertyy. Silti ihan okok safka. 3/5.

Restaurant Vieno: Nyt on keksityn olonen paikka. Ei kai siinä, kai sitä voi tehä ihan maistuvaa ruokaa Launeen entisillä pelloillakin. 2,5/5.

Express Lorano: Ostaisitko näiltä miehiltä pizzan? En. Enkä mitään muutakaan. Miten tääkin käppälä on vielä pystyssä? 0/5.

Finlandia Pizza-Kebab: #suomi100 2,5/5.

Einstein Pizza Lounas: Tämän hetken suosikki. Monipuolinen lista ja raaka-aineet erittäin jiirissä. Ainoa marmatuksen kohde on se, että ruoka voisi välillä olla kuumempaa kotiovelle saapuessa. 4,5/5.

Jalkarannan Kebab-Pizzeria: Jalkarannassa on näköjään kaksi pizzeriaa. Olen käynyt toisessa, mutta kummassa? Äh, ihan sama. 2,5/5.

Chalupa Food Machete Lahti: Ei kotiinkuljetusta, mutta silti Pizza-onlinessa! Pöyristyttävää. Haista sinä Veijo Kotipizza pitkä paska. 0/5.

Ravintola Efe: Olen hämmentynyt. Efe sijaitsee samassa osoitteessa kuin jo aiemmin mainittu Big Chef. Mutta Big Chefin lokaatio on viimeisimmän tiedon mukaan nykyään samoissa tiloissa niin ikään mainitun Vienon kanssa. Ei saatana, tösäytetään varmuuden vuoksi 0/5.

Naab Ravintola: Nimi vaihtuu, mutta surumielinen pizzakuski pysyy. Suositellaan Loviisankadun bailukansalle, hyvää perus tekemistä. 3/5.

Energia Lounas-Ravintola: Energiasta saa pastaa. Olen joskus herkällä hetkellä testaillut. Ei ollut kuin italialaisessa keittiössä, mutta kyllä se siihen krapulaan tippui. Pizzatkin a ok. 3,5/5.

Mukkula Food: Ruokaa Mukkulasta, veikkaisin ma. 2,5/5.

Marry Diam: Marry Diam oli vielä pari vuotta sitten Mastokaupungin ehdotonta eliittiä, myös kebabhommissa, mutta hinnat alkoivat nousemaan ja taso laskemaan. Sitten koko pulju roihahti liekkeihin, enkä ole sen koommin ruokiaan maistanut. Vanhalle maineelle kuitenkin 3,5/5.

Antonio: Keskustan klassikko. Vuodet vierii, Antonio pysyy. Osmanin Herkun (?) raunioille aikoinaan pykätty pizzeria on edelleen kova tekijä. Pizzat ja kebabit kaupungin kärkeä. Pisteitä nostaa vielä humalaisena teininä saatu kutsu Antonion väen perhejuhliin. Ah, muistoja… 4/5.

KeijuPub-Pizzeria: Upeasti sommiteltu nimi. Olen käynyt oluella täällä joskus. Kauan sitten. Ruoasta ei mitään käryä. 2,5/5.

Ahtialan Pizza Kebab: Ahtialan skene on täysin tuntematon. Sisäinen tutkiva journalistini osasi kuitenkin kertoa, että tämä on se huonompi Ahtialan känkkylöistä. 2,5/5.

Kiinalainen ravintola Hua Du: Kuka tilaa sushia kotiin kiinalaisesta ravintolasta? En minä ainakaan. Näiden buffetpöytäkin on käppääntynyt melkoisesti parissa vuodessa. 1,5/5.

Nepalilainen Ravintola Pikku Makalu: Ei kotiinkuljetusta, mutta voin suositella kyllä Pikku Makalun ruokia muuten. Pisteet nyt kuitenkin alhaiset, sillä ei tässä nyt kukaan jouda ruokaansa itse noutamaan. 2/5.

Saksalan Pizzeria: Vanhana Saksalan miehenä annan tälle hyväksyntäni. Hyvällä tavalla perus ravintola, jossa moni asia on  jiirissä. 3,5/5.

Tähti Pizzeria: Vakuutuspetos savuaa vieläkin Liipolan Betonilla. Eihän se näiden nykyisten yrittäjien vika toki ole, mutta eipä ole tullut tilailtua. 2,5/5.