Perjantaina koittaa Loviisankadulla yksi syksyn odotetuimmista illoista, kun kahden kerroksen kattauksessa nähdään aimo annos olarilaista viisautta.

Klo 19 Tirra muuttuu elokuvateatteriksi, kun siellä esitetään suomalaisen rap-musiikin The Kulttihahmon Edu Kehäkettusen elämää mukaileva dokumentti Edumania. Kymmenvuotisprojektiksi venynyt kokopitkä pökäle saatiin viimeinkin ulostettua koko kansan hämmästeltäväksi, kun elokuvan budjetin kaltaiset pikkuseikat höylättiin viimein  jiiriin.
Hämmästeltävää leffassa varmasti riittääkin, sillä se on täynnä referenssejä mm. suomalaisista klassikkodokkareista, kingeistä leffoista sekä Edun omasta elämästä. Musiikki on tietysti myös tärkeässä osassa ja Edumania sisältääkin esimerkiksi musavideon MC Taakibörstan julkaisemattomasta IPA2017 -piisistä.

Klo 22 aukeaa Shangri La’n portit Torvessa niille, jotka louhivat suomalaisen rap-musiikin kaivosta sieltä undergroundin syvyyksistä. MC Taakibörsta ei isompia esittelyitä kaipaa jos ei ole sattunut kulkemaan vuosituhannen vaihteessa pää liian syvällä. Kulttimaine on toki varmasti kiirinyt jo nuoremmankin polven selkäytimiin. Totuus tulee tunnetusti lapsen suusta ja ainakin suoraviivaista on anti myös Kehäketun, Setä Koposen ja Davon rääväläveistä.

Jos dikkailet rap-musasta, ilmiöistä, hahmoista ja hyvästä meiningistä, ota perjantaina suunta Loviisankadulle. Ensin katotaan leffa ja sitten hämmästellään TV:stä tuttuja hahmoja musisoimassa.


Pe 1.12. klo 19:00 Edumania goes Tirra @ Ravintola Tirra
Liput 12 euroa (vain ovelta)
Tapahtuma Facebookissa
Pe 1.12 klo 22:00 MC Taakibörsta @ Ravintola Torvi
Liput 15 euroa (vain ovelta)
Tapahtuma Facebookissa