Kukaan, KUKAAN, ei ole varmasti voinut välttyä siltä tosiseikalta, että Cheek lopetti uransa Lahden mäkimontussa reilu viikko takaperin. Oliko lopettaminen huipulla sitten hyvä vai huono asia, siihen en ota kantaa, sillä ei yksinkertaisesti kiinnosta tarpeeksi.

Mutta oli Jare Tiihosesta sitten mitä mieltä tahansa, niin fakta on kuitenkin se, että kyseessä on piinkova bisnesmies, joka loi Suomen mittakaavassa ennennäkemättömän uransa melko huteralta pohjalta. Sen pohjan nimi on Lahti.

Vaikka artisti ei ole syntynyt Lahdessa tai asunut täällä kymmeneen vuoteen, niin silti JHT tullaan aina yhdistämään Mastokaupunkiin – hyvässä ja pahassa.

Hyvässä mm. siinä mielessä, että Lahti on pysynyt otsikoissa vuosia artistin ansiosta, eikä tietystikään voida väheksyä Valot sammuu -konserttien mukanaan tuomaa ihmismassaa Vesijärven rannoille. Ja ihmismassan myötä liikkuvat toki myös rahamassat.

Pahassa taas siinä mielessä, että Business Cityä ei ole ikinä otettu tosissaan musiikkimaailmassa ja Cheek lirvahtaa omalla tavallaan samaan kaanoniin Turo’s Hevi Geen, Ari Koivusen, Frostibiten sun muiden yleisesti halveksittujen instanssien kanssa.

Oli miten oli, Cheek on monelle ”Lahen oma poika”, joten sen kunniaksi Lahen Ajat listasi videon muodossa herra Tiihosen uran merkittävimpiä hetkiä.

Valot ovat ehkä hetkellisesti sammuneet, mutta missä ne syttyvät seuraavana kerran?