Bailulinkun juhannusbussin pyörät pyörivät jälleen juhannusaattona 21.6. Reissu starttaa kello 15 Ravintola Tirrasta ja se päättyy 20:30 kaupungin viralliselle juhannuskokolle Lahden Satamaan. Paluumatkalla on mahdollista jäädä pois myös keskustassa, mikäli Sataman tungos ei kiinnosta.

”Jussibussin” reitti on suunniteltu taas siten, että se tarjoaa sopivan sekoitussuhteen luonnonhelmaa ja juhannusperinteitä Cityjuhannuksen viettäjälle, mutta ei kuitenkaan sido osallistujia liian pitkäksi aikaa. Ilta on vasta nuori bailulinkun kurvatessa päätepysäkilleen, mutta toisaalta ”linkuttaja” on saanut lyhyessä ajassa paljon ja parhaassa tapauksessa ympärilleen hyvän porukan, jonka kanssa jatkaa juhannuksen juhlintaa.

Näiden Lahen Aikojen organisoimien linkkumatkojen perusajatushan on kuljettaa porukkaa paikkoihin, joissa juhlaväki voi sitten itse päättää, altistuuko se kaupallisten terassien vietäväksi vai puiston penkille omien eväiden kanssa. Empiiristen havaintojen mukaan tunnelma linkuissa kuitenkin aina tiivistyy ja draamankaari on todella lyhyt siihen, että kaikki ovat lopulta kuin yhtä suurta bailulinkku-perhettä.

Herrasmannissa alkumalja (15:15-16:30)

Herrasmanni on Lahden ainoa aktiivinen leirintäalue. Se sijaitsee kuntaliitosta edeltäneen Lahden alueen itäosissa. Alasenjärven rannalla oleva Herrasmanni on toiminut pitkään ikään kuin säästöliekillä ja alue on päässyt ajan saatossa hieman rapistumaan, mutta nyt kehityksen käyrä on taas yläviistoon ja tahtotila vakaasti sellainen, että Lahteen saataisiin viriili camping-keskus Mukkulan toiminnan hiivuttua muutamia vuosia sitten.

Mysteeristoppi ennen messilää (17:00-17:45)

Keskimmäinen pysähdys on haluttu pitää vielä pimennossa, jotta bussimatkaan sisältyisi myös jotain yllätyksellistä. Tätä pysähdystä, sekä Messilän grillihiiliä varten on järjestetty kauppareissu, jossa halukkaat voivat evästää itseään loppureissua varten. Mystisyyden verhojen takana piilottelevan stopin aikana mitellään Bailulinkun visailuherruudesta.

Messilässä grilli ja sauna kuumana (18:00-20:00)

Messilä on perinteinen juhannuksenviettopaikka. Vireä leirintäalue houkuttelee huomaansa läjäpäin juhannuksen juhlakansaa ja Messilän ilta huipentuu perinteisesti latotansseihin. Terassilla raikaa musiikki tavallista heleämmin ja Messilässä meillä on mahdollisuus myös saunoa (omat pyyhkeet), grillata (omat särpimet) ja chillata. Bailulinkku toki karistaa Hollolan pölyt jo puskureistaan ennen latotanssien aikaa, mutta päätepysäkkihän on vain se, minne itse ajoneuvo tiensä päättää. Jokainen linkkulainen voi halutessaan jättäytyä mille tahansa pysäkille, mikäli tuntee tämän parhaaksi tavaksi juhlistaa tätä maagista keskikesän juhlaa.

Lyöttäydy mukaan Bailulinkun Juhannukseen, yksin tai porukalla. Linkussa tunnelma tiivistyy ja yhdessä koettu tunnetusti tarjoaa enemmän kuin yksin hämmästely. Matkan hinta 20e. Sisältää matkat, parhaan seuran ja huikean juhannusaaton meiningin.
Nähää Tirras!

-> VARAA MATKASI TÄSTÄ <-