Lahtelaismielinen ANT FEST -oluttapahtuma valtaa Loviisankadun huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Ant Farm -kotiolutkollektiivin, Bönthöö bönthöö -blogin, Ravintola Tirran sekä Sahtilahti ry:n yhteistyön tuloksena syntynyt ANT FEST -oluttapahtuma tuo Lahden Tirraan mielenkiintoisen kattauksen niin moderneja kuin perinteisiäkin pienpanimomakuja huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, 6.-7.4.18.

Halpaa ja helppoa

ANT FESTeille on vapaa pääsy ja myös juomien hinnat pyritään pitämään asiakasystävällisinä. Maksuvälineenä käy kortti sekä käteinen. “Oletko kyllästynyt olutfestareiden pääsymaksuihin, lasipantteihin, polettipelleilyyn sun muuhun toisarvoiseen? Niin mekin. Siksi ANT FEST – tapahtumassa maksat vain siitä tärkeimmästä, oluesta”, kirjoittaa tapahtuman perustajiin kuuluva Teemu Lahtinen Bönthöö bönthöö -blogissaan. ANT FESTin ovet aukeavat perjantaina kello 18, kun taas lauantaina oluthanojen äärelle voi rynnätä ammattilaisen ottein heti aamuyhdeksältä. Molempina päivinä Tirrassa tissutellaan kolmeen asti yöllä. Alakerran Ravintola Torvi on myös valjastettu juhlahumuun koko viikonlopuksi, sillä festivaaleille odotetaan yhteensä jopa tuhatta asiakasta. ”Väliovet pidetään iltaisin auki, jolloin liikkuminen on mahdollista sisäkautta. Voit siis viedä juomasi Tirrasta Torveen ja päinvastoin. Ja ilman erillistä maksua”, kertoo Ant Farmin johtotähti Kari Puttonen.

Juokaa ja syökää ruokaa

Olutpuolesta vastaavat Donut Island -kiertolaispanimo, vääksyläinen Kanavan Panimo, maahantuontiin yhä enemmän panostava Pien-olutkauppa sekä Sahtilahti-yhdistyksen kuratoima sahtisortimentti. Muita alkoholituotteita edustaa Fiskarsin alueen juomadelegaatio. Valikoima tarkentuu vielä lähempänä festivaalia, mutta mielenkiintoisia uutuuksia sekä historiallisia makuja tullaan varmasti näkemään ja kokemaan Loviisankadulla. Kahvit tiputtelee lahtelainen Kahiwa-pienpaahtimo ja ruokailijoita palvelee niin ikään paikallinen Cafe Caribia, jonka keittiöteltta parkkeeraa Loviisankadulle.

Suomi lahtelaisille!

ANT FEST on lahtelainen olutfestivaali, jonka syvin olemus sykkii Mastokaupungin signaaleja. Asiat pitää tehdä kunnolla, mutta silti pieni pilke silmäkulmassa. Pönöttäminen ja turha tärkeily ei kuulu lahtelaiseen olutkulttuuriin.